Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI KUTLANIYOR

tk.jpeg



     21-27 Mayıs tarihleri Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti'nin dış temsilcileri ve yurtiçinde tanıtacak olan Türkiye bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, Kadim Türk Mutfağı'nın eşsiz reçeteleri ile tanıştırıyor.

     Bu sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk Mutfağı’nın geleceğine iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, sağlıklı Akdeniz Mutfağı’nın önemli bir temsilcisi olarak dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılı aşan kültürü daha geniş kitlelere buluşacaktır.
Buna bağlı olarak Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz koordinasyonunda bir dizi etkinlikle Türk Mutfağı Haftası kutlanacaktır. Etkinlik programı ise şöyle:

-Turizm İstişare Toplantısı sonrası Coğrafi Tescil Belgeli Ürünlerin Tanıtım ve Sunumları

Yer:Mövenpick Otel

Tarih:21 Mayıs Salı

Saat: 09.00

-Malatya Mutfağı'nın Türk ve Dünya Mutfağındaki öne çıkan ürün ve yemeklerinin tanıtımı ve sunumları

Yer: Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı

Tarih:22 Mayıs Çarşamba

Saat:13.30

-Türk Mutfağı Haftasına özel ülkemiz ve yöresel lezzetlerin içerisinde yer aldığı yemek yarışması ve sunumları

Yer: Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO

Tarih:23 Mayıs Perşembe

Saat:13.30