Bu sayede asırlık tarifler eşliğinde Türk Mutfağı’nın geleceğine iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, sağlıklı Akdeniz Mutfağı’nın önemli bir temsilcisi olarak dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılı aşan kültürü daha geniş kitlelere buluşacaktır.
Buna bağlı olarak Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz
koordinasyonunda bir dizi etkinlikle Türk Mutfağı Haftası kutlanacaktır. Etkinlik programı ise şöyle:
-Turizm İstişare Toplantısı sonrası Coğrafi Tescil Belgeli Ürünlerin Tanıtım ve Sunumları
Yer:Mövenpick Otel
Tarih:21 Mayıs Salı
Saat: 09.00
-Malatya Mutfağı'nın Türk ve Dünya Mutfağındaki öne çıkan ürün ve yemeklerinin tanıtımı ve sunumları
Yer: Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı
Tarih:22 Mayıs Çarşamba
Saat:13.30
-Türk Mutfağı Haftasına özel ülkemiz ve yöresel lezzetlerin içerisinde yer aldığı yemek yarışması ve sunumları
Yer: Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO
Tarih:23 Mayıs Perşembe
Saat:13.30